2-3 september Östgötadagarna 2017

Välkommen till vårt museum där vi visar seder och bruk från bygdens liv inom bl.a. jordbruk och hantverk, skola och fattigvården. Vi har öppet lördag och söndag kl. 10.00-17.00 under Östgötadagarna 2-3 september. Kaffeservering med smörgås och kaka.

I Kuddby nedanför kyrkan finns Björkekinds hembygdsmuseum. Huset byggdes som sockenmagasin och stod klart 1826, därefter har det bl.a. använts som fattigstuga, bostäder, undervisning och från 1974 som Björkekinds hembygdsförenings lokal och museum.

I museet hittar du utställningar med olika föremål kopplat till de seder och bruk som funnits på våra gårdar runt om på Vikbolandet.

 

Här finns även ett arbetsrum och samlingar från hemkonsulent och författarinnan doktor Rut Wallenstein-Jäger (1903-1995), samt en skolsal med föremål från tidigt 1900-tal mm.

 

 

Fri entré – Välkomna!

Läs mer om Östgötadagarna på visit Östergötland

http://www.visitostergotland.se/194790/Ostgotadagarna-2017/