Midsommar

lekar dans Midsommaraftonen firade föreningen traditionsenligt vid Björksäter.Kuddby med dans kring stången, folkdanser, lotterier, fiskdamm och kaffeservering.

Många medlemmar träffades redan dagen före för att klä stången och binda blomsterkransarna. Det är också en hel del jobb att montera upp ställningarna för lotteri och serveringstältet.  Med gemensamma krafter blev det en trevlig kväll med alla förberedelser.

På midsommaraftonen samlades som vanligt mycket folk  kl.15.00 och firandet inleddes med att Folkdanslaget Kamraterna från Norrköping framförde en fin dansuppvisning med kända folkdanser. Så bar danslaget, under musik, midsommarstången till platsen för resning och sedan kunde dansen och lekarna börja. Det var trångt framför lotteri-och kaffestånden och många barn prövade sin lycka vid fiskdammen. Det fanns även möjlighet att inhandla div. godis.

Efter  ett par timmar i det fina vädret var årets firande över och vi lämnade midsommarstången som ännu står på plats och minner oss om  att vi åter en gång firat sommarens längsta dag tillsammans.

Ett stort tack till alla som arbetat med planering och genomförandet av det lyckade arrangemanget. Utan alla frivilliga krafter skulle föreningen inte kunna genomföra ett sådant arrangemang. Tack också till alla som skänkt bröd till serveringen och till alla som bidragit med vinster till lotterierna.

kaffe